Erkeklerde İstihare, Bayanlarda Burçlar

Erkeklerde İstihare, Bayanlarda Burçlar
Bilindiği üzere evlilik, insan hayatındaki en hassas en önemli geçitlerden bir tanesidir. İşin önemine baktığımızda hatta en kuvvetlisi bile diyebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü taat için yaratılmış bir varlık olan insan oğlunun aileden öğrendiği, gördüğü, inanç ve yaşam tarzı;çoğu zaman bütün ömrünü tesis edecek bir hassasiyet arz eder.
İnsan ezelde büyük ve zor olan bir kulluk yükü yüklenmiştir. Allah (CC), bu yükü yüklenmekten, dağların taşların bile çekindiğini,kitabında apaçık ifade eder. Aynı zamanda insanın karşısında ciddi bir mücadele hatta savaş gerektiren güçlü düşmanları da vardır. Bunlar şeytan ve nefsdir. Her ikiside daima insanı taatten uzaklaştırıp,günah batağına saplamak için hiç durmaksızın çabalayıp dururlar.
İnsanın sorumlulukları ve imtahanı gerçekten çekindir. Bu zorlu yolu kat etmekte ilk ve en önemli durak ailedir. Ailede evlilikle başlayan ve huzurla ebede kadar gitmesi istenen bir birlikteliktir ki; doğru niyet ve doğru kişi ile yapılırsa;insanı ahrette vaat edilen cennet hayatının benzerinin böyle bir aile hayatında tadılabileceği sabit delillerle müjdelenmiştir.

Evliliğin dinimizdeki ve insan hayatındaki mutlak önemini ve hassasiyetini kısa da olsa anlatmaya çalıştık. Şimdi, bu devirde, evlilikle ilgili yaşanan yanlışlıkları ve hayati yanılgıları açıklamaya çalışacağız. Genç kardeşlerimiz, genç sofiler bu yazılanları dikkatle okuyup iyice anlayınız, ve böyle hatalara düşüp de hayatınızı zindana sakın çevirmeyiniz.
Evlenmeyle alakalı kararların verilme aşamasında, şöyle bir baktığımızda; karşılaştığımız fotoğraf; gerçekten sofiliğe uymayan ve tasavvufun dusturlarından oldukça uzak olan nahoş bir fotoğraftır. Çoğu sofilerin evlenme kararını istihareye yatarak vermeye çalıştıklarını görüyoruz. Öncelikle istihare sünnettir. Bunu bilmekteyiz ama, istihare de görülen rüyanın yorumunun nasıl ve kim tarafından ne derece sağlıklı yapılabileceğini hiç aklediyormuyuz? İstihareye yatıp da rüya görseniz nereden anlıyacaksınız, ne mana taşıdığını nasıl bileceksiniz? Sizler müttaki alimler misiniz ki rüyanızı yorumlayıp, ona göre hareket edeceksiniz. Hayır büyük bir yanılgı içine girmektesiniz. Bu yol sizi aydınlığa çıkarmayacaktır, bunu bilmelisiniz.
Bakınız, bu zamanda rüyanızı doğru yorumlayacak hoca bulmanız çok zordur. Ahmaklık içinde yüzmeyin. Hakiki alimlerin dışında, hiçbir insanoğlu bu rüyaları kolay kolay yorumlayamaz. Çok dikkatli olmalısınız, sakın ona buna inanarak, güvenerek rüyanızı anlatmayın, onların yorumuna dayanmayın. Karanlığa doğru sürüklemeyin kendinizi göz göre göre. Bana da çoğu zaman gelip soruyorlar, evlilik için değil yalnızca, çoğu zaman her işinizde de geçerli olmak üzere; hiçbir şeyi bu metotla halletmeye kalkmayacaksınız. Sadatlar, böylesini kesinlikle kabul etmemektedir.

İyice anlamanız için, bir daha yanlışa düşmemeniz için size bir hadis anlatacağım: Bir gün, bir sahabe-i kiram efendimiz rüyasında evinin yandığını görüyor. Sabah olup evinden çıktığında yolda birine rastlıyor ve rüyasını o kişiye anlatıyor. O adam da sahabeye rüyasını anlamadan ve bilmeden yorumlayarak; “evin yanacak” diyor. Sahabe (r.a.) oradan ayrılıp, doğru mescide yöneliyor. Bakıyor ki peygamber efendimiz (a.s.) mesciddedir. Hemen O’nun yanına varıyor ve gördüğü rüyayı peygamberimize de anlatıyor. Peygamber (a.s.): Evine git, evin yanıyor. buyuruyor.
İşte rüya nasıl tabir olunursa öyle zuhur eder. Rüya tabir ettirmek çok tehlikeli bir iştir. Hem bu devirde ehlini bulmak, doğru tabir elde etmek ise çok çok daha zorlaşmıştır. Bunun için yanlışlıklara, sapkınlıklara bulaşmayın, akıllı olun, mürşidinize sarılın, ona danışın. Şunu asla unutmayın ki; rüya, kuşun dilindeki yemek gibidir.

Bakınız, sakın bu söylediklerimi aklınızdan çıkarmayın. Eğer çıkarırsanız da siz bilirsiniz, zararını kendiniz çekersiniz, bunu size şeksiz, şüphesiz apaçık söylüyorum, daha anlamıyorsanız, değişik yorumlar yapıyorsanız S.İhsan sizin için başka bir şey yapamaz. Ah vah edip de yarın karşıma çıkmayın. Ahmaklık hakkı doğruyu bulduğu halde kabul edip almamaktır. Aha ben size hakkı gösterdim, ahmaklığı seçerseniz de kendiniz bilirsiniz.
Şimdi size evlilikle ilgili, yine çok önemli, bir başka problemimizi aktaracağım. Zamanızda sofi veya sofi olmayan bayanlar burçlara çok meraklılar, onlara inanıp, burçlar hakkında kitaplar okuyorlar, ve çeşit çeşit yorumlarda bulunuyorlar. Ne kadar yazık, ne kadar cahilce, hatta ne kadar ahmakça diyeceğim, kimse alınmasın, burçlara inanıp da, onlara göre hayatlarına yön vermeye çalışmak.
İnanın, bu bayanlar hakkı batılı bilmiyorlar, batılı hakka tercih ediyorlar. Ne kadar büyük bir hataya düşüyorlar.

Nedir bu burçlar, nerden çıkmışlar, kimlerden gelen malumatlarla bunlar araştırılıp, okunuyor ve inanılıyor. Gazetelerde, dergilerde ve kitaplarda burçlarla alakalı bilgileri nasıl hak ve doğru bulup da kafalarına sokuyorlar. Yazık, çok yazık çok üzülüyorum bunların haline.
Şimdi bir örnek vereceğim, vereceğim bu örnekle alakalı cevaplar bekliyorum sizlerden, bana düşündüklerinizi, anladıklarınızı yazınız. Bir erkek bir bayanı istedi. O bayan da adamın burcunu öğrendi. Ve inceleyip sonunda, huyunu suyunu burçlara göre kendine hiç mi hiç uymadığını gördü. Ama yine de evlendi. Sonra o adam öyle bir değişti ki sofi oldu. O bayan bilmiyor mu ki? Sadatın nazarı neleri, kimleri değiştirir. Allah’ın izni ile o nazar ahlakı baştan başa değiştirir, kötü huylar yerini güzel ahlaka ve güzelliklere bırakır. Hatta, öyle bir hal yaşanır ki, o bayanın umduğundan, hayal ettiğinden daha kamil bir ahlak ve muameleyle karşı karşıya kalır ki, bun hayran olur, ve mürşidine nasıl teşekkür edeceğini bile şaşırır kalır. İşte o zaman ne olacağını, o burçların söylediklerinin bilmem nerede kalacağını tahmin edebiliyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Pek çok insan sofi olsun diye arzu etmekte, hayatını birleştireceği insanın. Bu önemli bir tercih fakat, en önemli tarafı; birbirinizle anlaşmanız, uyuşmanızdır. Belki sofi olur, veyahut da ilerde sofi olur. O vakitte elbette daha güzel olur. Siz anlaşabileceğiniz, uyum içinde hayatınızı idame ettirebileceğiniz kişileri eş olarak seçin. Bakın bu hayatınız için çok çok önemlidir.
Sonra bakıyorum da, çok üzülüyorum, yazık oldu diyorum, burçlara inanarak veya başka tercihlerle evleniyorlar, mutlu olamıyorlar, huzur bulamıyorlar da, boşanmak mecburiyetinde kalıyorlar. Ben size anlattım, akleden bu yazıyı okuyan, bu tür yanlışlara düşmez.
S.Ihsan Erol


[url]www.kasriarifan.com[/url]
__________________

Konular