Esmâü'l- Hüsna ( Allahın Güzel İsimleri )

[b][color=blue]Esmâü'l- Hüsna ( Allahın Güzel İsimleri )

Esmâ'ül - Hüsna'nın gizemli ve hikmet dolu dünyasına girip iki cihan saadetinin hayat iksirinden yudumlamak ve kana kana içmek isteyenin, bu güzel isimleri mantık hesabına göre yorumlaması doğru değildir(!..)
Zevk ve sır idrâkiyle tatması gerekir.
Necip Fazıl Kısakürek.

En güzel isimler Allah'ındır. O halde O'na o güzel isimlerle dua edin. Araf sûresi:118

Allah O (Allah) dır ki kendisinden başka hiçbir ilah yoktur. En güzel isimler O'nundur. Taha sûresi:8

Cenab-ı Allah her işi, isimlerinden bir isim ile tedbir buyurur. A'raf sûresi:180 H.B.Çantay Meali Alisi

Şüphesiz ki!..
Allahü teâlâ ya mahsus doksan dokuz isim vardır. Her kim, bu isimleri ihsa eder ( sayar, ezberler, dilinin tesbihi haline getirir ve anlamlarına dikkat ederse) Cennete girer.

Tirmizi, İbn-i Hibban - Hakim

Allahü teâlâ ya inandım diyen bir kul:
Allahü teâlâ hakkında imanını salih ve dürüst bir hale getirmelidir. Bu da Allahü teâlâ nın Kuran'ı Kerimde ve Hadis-i Şeriflerde geçmiş olan isimleri ve sıfatları öğrenmekle olur.

İnsanlık tarihi gözden geçirilsin... Felaketlerin, musibetlerin ardı arkası
kesilmeyen hücümlarıyla, nice medeniyetlerin , toplumların yok olup gitmesinin iç sebepleri araştırılsın. Görülecektir ki, bu müthiş faciaların herbirinde hep aynı sebep hâkim olmuştur. Allah bilgisizliği

Allah duygusu gönüllerden silindiği zaman hakiki insanlık kiymetlerini ve bütün ahlaki faziletler de derhal yıkılır.

Bu şerefli isimlerin sırlarına vakıf olanlarda farklı haller gözükmüştür. Zira; Bütün ruhlar, melekler, cinler, insanlar ve tüm yaratılmışlar bu şerefli isimlere bağlı ve itaatkârdırlaer.

Cenab-ı Hakkın bu güzel isimlerini hem ezberlemek, hem anlamlarını öğrenmek, hem saymak ve aynı zamanda dilin tesbihi haline getirmek gereklidir. Bu doksan dokuz isim dillerin virdi olunca diller tatlanacak, gönül kapıları açılacak ve kalplere nice marifet sırları ve nurları akacaktır.

Allah'ım bütün sifatların ve isimlerin hürmetine, bizlere, rızana nâil olmayı , seni kemali ile tanımayı müesser eyle...


Çeşitli kaynaklardan derlenmiştir.[/color][/b]

Konular