Kurtulmuş, İran Millî Günü'ne katıldı!

[b]Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, çalışma arkadaşlarıyla birlikte İran Millî Günü'ne katıldı. İran Büyükelçisi Bahman Hosseinpour ile Türkiye-İran ilişkileri ve dünya gündemindeki konulara ilişkin bir süre sohbet eden Kurtulmuş, Saadet Partisi olarak hem komşu ülkelerle, hem kardeş Müslüman ülkelerle Türkiye'nin ilişkilerinin geliştirilmesine özel bir önem veriyoruz" diye konuştu

Swissotel'de düzenlenen resepsiyona çok sayıda yerli ve yabancı misyon şefi ile temsilcisinin katıldığı resepsiyona gazetemiz Ankara Temsilcisi Ferhat Koç katılırken, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Ertan Yülek, Mücahit Yanılmaz, Ömer Vehbi Hatiboğlu, Genel Sekreter Turhan Alçelik, Başkanlık Divanı Üyesi Hüsamettin Korkutata, TBMM Eski Başkan Vekili Yasin Hatipoğlu ile partisinin Genel İdare Kurulu Üyeleri Oya Akgönenç, Salih Kaçır ile Mehmet Batuk eşlik ettiler.

Resepsiyona katılan misafirleri salon kapısında karşılayan İran Büyükelçisi Bahman Hosseinpour ile Türkiye-İran ilişkileri ve dünya gündemindeki konulara ilişkin bir süre sohbet eden Kurtulmuş, yerli ve yabancı gazetecilerin ilgi odağı oldu. Pek çok basın kuruluşuna demeç veren Kurtulmuş, "Türkiye ve İran halkları asırlardır hem komşu, hem kardeş olarak aralarında hiçbir sorun çıkmaksızın yaşayan, gerçekten dünyada dostluk ve kardeşlik örneği olarak gösterilebilecek komşu iki millettir. Ortak bir kültürün, ortak bir inancın ve medeniyetin mensupları olan iki milletin ilişkilerinin daha iyi bir noktaya gelmesi herhalde her iki ülkedeki siyaset erbabının da temel vazifelerinden birisidir. Saadet Partisi olarak hem komşu ülkelerle, hem kardeş Müslüman ülkelerle Türkiye'nin ilişkilerinin geliştirilmesine özel bir önem veriyoruz" diye konuştu.

milli gazete[/b]

Konular