Kartal'ın liderlik umudunu Fener söndürdü

[b]Kartal'ın liderlik umudunu Fener söndürdü [/b]

[img]http://medya.zaman.com.tr/2009/05/04/fener.jpg[/img]


Lider Sivasspor'un Gaziantep deplasmanında üç puan bırakması İnönü'deki Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin önemini bir kat artırmıştı. Siyah-Beyazlı takımın galibiyeti halinde liderlik koltuğuna oturacak olması tribünlerin coşkusunu da bir o kadar katlamıştı. Ancak Kartal evinde 2-1 mağlup olarak bu fırsatı kaçırdı. Türkiye Kupası'na şartlanan Fenerbahçe final öncesi rakibini tartma düşüncesindeydi.

Başlama düdüğü ile birlikte Sarı-Lacivertli ekip kendi oyun anlayışını sahaya yansıttı. Ayağa top yapan ve yardımlaşan konuk ekip, Beşiktaş'ın organize olarak atak geliştirmesine imkan vermedi. Daha 2. dakikada Deivid'in şutu, ligle ilgili hiçbir kaygısı olmayan Kanarya'nın her an gol atabileceğinin işaretiydi.

Konuk takımın olumlu pas yüzdesi yükseldikçe Beşiktaş'ın etkili ayakları Delgado, Ernst, Tello oyundan düştü. Uzaktan şutlarla Rüştü'yü yoklayan Fenerbahçe, 28'de önemli bir fırsatı Güiza ile kaçırdı.

En az üç dört pas yaparak Kartal'ı sıkıştıran Sarı-Lacivertliler, 32'de skoru 1-0 yaptı. İspanyol oyuncu Güiza, Siyah-Beyazlı defansın arkasına sarkıp topu Rüştü'nün üzerinden aşırtarak filelere yolladı: 2-0.


Mustafa Denizli, ikinci yarıya Yusuf ve Cisse'yi alarak başladı. Ancak Kanarya'nın etkili pas trafiğini kesemeyince 54'te Semih 16 pas sonrası skoru 2-0'a getirdi. Beşiktaş bu gole 63'te Holosko'nun en az 30 metre topu sürerek attığı jeneriklik golle cevap verdi: 2-1. Kartal'ın fark bire indikten sonra beraberlik için baskısı iyice hissedildi. Aragones'in takımın iki kilit oyuncusu Emre ve Semih'i kenara alması F.Bahçe'nin oyun kalitesini de aşağı çekti. Beşiktaş'ın pas yapan takımlara karşı oyunu kuramadığı bir kez daha ortaya çıktı. Bursa karşısında da aynı sıkıntıyı yaşayan ev sahibi, topu kullanan takımlara karşı etkisiz kaldığı bir kez daha görüldü. Kartal, Bursa'dan sonra ikinci kez eline gelen liderlik şansını kullanamadı.

Gönül Gönül kaleye de talip!

F.Bahçe'de stoperde oynayan Gökhan Gönül, daha önce bu mevkide oynadığını belirtirken, "Ben kaleye bile geçerim, yeter ki kazanalım." dedi. Kaleci Volkan Demirel ise Beşiktaş maçında gerçek kimliklerini sahaya yansıttıklarını söylerken, "Bu sene bazı maçlarda biraz daha motive olsak, şu an liderdik." diye konuştu.

Aragones, eski maçlara yanıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Beşiktaş'ı ayağa yapılan paslarla devirdiklerini söyledi. Aragones, "Şampiyonluk yarışında olmamak içimi acıtıyor. Son 2-3 haftada yaptığımız hatalar olmasa hâlâ şampiyonluk için oynuyor olacaktık." dedi. Bu arada F.Bahçe, Beşiktaş'ı üst üste 6. kez yenerek kendi rekorunu kırdı.

Denizli: Yenseydik lig bitmişti

Beşiktaş'ta teknik direktör Mustafa Denizli, derbiyi kaybederek belki de şampiyonluğu kaçırdıklarını söyledi. Denizli, "Bu fırsatı kullansaydık ligi bitirmiştik. Tam bir travma yaşadık." diye konuştu. Öte yandan Beşiktaş, 2009'da ligdeki ilk yenilgisini alırken ilk 6 sıradaki takımlara karşı yine galip gelemedi.

Kırılma noktası

Kısa paslar, Kartal'ın başını döndürdü Maçın 54. dakikasında F.Bahçe'nin 2. golü Beşiktaş'ı sarstı. Tıpkı derbiden bir gün önce oynanan Real Madrid–Barcelona maçında Barça'nın yaptığı gibi paslaşarak Siyah-Beyazlıların başını döndüren F.Bahçe, Semih'in nefis golüyle sevindi. Bu da Aragones'in istediği şekildeydi.


Maçın adamı

Gönüllü stoper sınıfı geçti Edu, Lugano ve Önder'in yokluğunda stoper olarak sahaya çıkan Gökhan Gönül, ilk kez denediği bu görevin üstesinden geldi. Aragones'in Can'ın yerine bu bölgede kullanmaya cesaret ettiği Gönül, stoper mevkiini yadırgamadı. Gökhan, kısa boyuna rağmen sağ bekte olduğu gibi başarılıydı.

Hakemin notu

Yıldırım, şimşekleri üzerine çekmedi Zorluk derecesi yüksek maça atanan Yunus Yıldırım, sonuca tesir edecek hatalar yapmadı. Tecrübeli hakemin en büyük şansı ise çok fazla tartışma konusu olacak pozisyon yaşanmamasıydı. Futbolcuların centilmenliği de Yıldırım'ın işini kolaylaştırdı.

Hayal kırıklığı

Gökhan 'zan' altında kaldı Fenerbahçe'nin attığı ilk golde hata yapan Beşiktaş'ın tecrübeli defans oyuncusu Gökhan Zan, rakip forvetleri durdurmakta yetersiz kaldı. Takımının yediği golün ardından hakemin üzerine yürüyen ve agresif hareketleri yüzünden sarı kart gören Gökhan, ikinci yarıda oyundan alındı.

Maçın notu

7

Fenerbahçe açısından sadece prestij anlamına gelen bir maçtı. Lige havlu atan Sarı-Lacivertli ekibin kaybedeceği hiçbir şey yoktu. Buna karşılık şampiyonluğun en güçlü adayı Beşiktaş, Sivasspor'un yenildiği haftada mutlaka kazanmak istiyordu. Zevkli geçen müsabakada futbolseverler birbirinden güzel 3 gol izledi.

TEMEL YİRMİBEŞOĞLU

Konular