Marc Aaronson (ABD, 1950 – 1987)

Doğumu

Aaronson Los Angeles'da Dogdu.

Eğitimi

Aaronson 1.972 yilinda Lisans lisansını çünkü tamamladığı kalırlar Teknoloji Enstitüsü'de zarar gördü Eğitim. 1977'de Harvard University'nde galaksilerin yakın kızılötesi diyafram fotometrisi isimli teziyle felsefe doktorasını tamamladı.Aynı Yıl Arizona Steward Üniversitesi'ndeki Rasathanesi'nde Doktora Sonrası Arastırma görevlisi Olarak çalışmaya Başladı ve burda 1983'de Astronomi DOCENTI Oldu. Aaronson, Jeremy Kalıp Ile Birlikte 1981'de George Van Biesbroeck Ödülü'nü, 1984'te en Amerikan Astronomi Derneği'nin verdigi Newton Lacy Pierce Ödülü Ödülü'nü Kazandı. AYRICA 1983'de Harvard Üniversitesi'nin verdigi Bart J. Bok Ödülü Sonuçları Ile ödüllendirildi.

Çalışmalarını three konu Hakkında yoğunlaştırdı: Tully-Fisher ilişkisiyle [[Hubble sabiti (H0)]] ve, karbon Yıldızı çalışması, met Yıldızların eliptik cüce gökadalar'daki speed kullanarak 'nin BELİRLENMESİ dağılımları.

Aaronson Kara Madde'yi kızılötesi teknolojiyle görüntüleyen bilimadamlarındandır türden. Kara MADDE oldugu sanılan galaksiler etrafındaki bilinmeyen Bir Maddenin kızılötesi halelerini görüntülemeyi başarmıştır.

Ölümü

Aaronson 30 Nisan 1987'de Vahim Bir kaza Sonucu Kitt Peak Mayall Ulusal Gözlemevi'ndeki Teleskobu'unda kaybetmiştir Hayatını. Kaza Aaronson'un Disari çıkmaya çalıştığı SIRADA, teleskobun döner kubbesinin dönmeye Devam ederken, merdivenlere ACILAN kapağın Üstüne kapanmasıyla Olmuştur. Aslında Lu'nun gözlemcilerin met kapagı Kubbe dönerken kullanabılecekleri teleskop tasarımında düşünülmediğinden DAHA Bir hata SONRA teleskobun tasarımında oldugu anlaşılmıştır.

Aaronson 3277 Asteroyitine onun Adı verilmiştir.