George Ogden Abell (ABD, 1927 – 1983)

George Ogden Abell'in Hayatı




George Ogden Abell (1 Mart 1927 - 7 Ekim 1983) UCLA bir astronom oldu. O öğretmen, yönetici, bilim ve eğitim yaygınlaşmasında ve şüpheci bir araştırma astronom olarak çalıştı. Abell onun B.S. aldı (1951), M. S. (1952) ve doktora (1957) Donald Osterbrock altında Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü. O Los Angeles Griffith Observatory bir turist rehberi olarak görev yaptığı astronomik başladı.

Çalışma

Abell 2.261 Palomar Sky Survey sırasında toplanan gökada kümelerinin onun katalog, gelen bir galaksi olduğunu.
Onun en iyi bilinen eseri olan Palomar Sky Survey sırasında toplanan gökada kümelerinin onun katalog. O Onların oluşumu ve evrimi Analiz. Ikinci dereceden kümeleme Carl Charlier hiyerarşik modeli çürüttü Yaşadığını yoktu. O demostrated O nedenle küme parlaklığı bir uzaklık ölçeği olarak kullanılabilir nasıl keşfetti. O, böylece 1966 yılında 86 gezegen bulutsu ünlü bir listesini harmanlanmış Hangi Abell 39 içerir

Abell katalog z = 0.2 bir kırmızıya kayma en az otuz üyeden kadar İçeren yaklaşık 4.000 kümelerin neredeyse tam listesi. (Galaksi kümeleri listesi bakınız.) Kuzey yarımkürede kümelerin orijinal katalog 1958 yılında yayınlandı. Güney yarımkürede kümeler dahil olmak üzere genişletilmiş katalog, Harold G. Corwin ve Ronald P. Olowin ile işbirliği içinde 1989 yılında ölümünden sonra yayınlandı.

Abell yani periyodik kuyrukluyıldız 52P/Harrington-Abell ortak keşfetti. birlikte Peter Goldreich ile, o doğru deterministik mayınlı gezegen bulutsu kırmızı devler gelişmeye yaptı.

Abell lise öğrencileri için Yaz Bilim Programı öğretim üyesi olarak yirmi yılı aşkın bir süredir hizmet veren, gençler yetiştirmek hakkında tutkulu ne. Program, kendi Abell Burs Fonu ile onu memorializes. Hey ne eğitim TV dizisi anlama Uzay ve Zaman ve Proje Evrenin üretiminde ilgilendim.

Abell pseudoscientific iddiaları çürüten bu kadar tutkulu ne: Bu Immanuel Velikovsky tarafından bu gibi. O Paranormal (CSICOP) İddiaları Bilimsel Araştırma Komitesi eş-kurucusu ve Bunların dergi, Şüpheci Inquirer. makaleleri Katkıda

Abell Uluslararası Astronomi Birliği Kozmoloji Komisyonu başkanı olarak ve Pasifik Astronomi Derneği yönetim kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yaptı. Hey ne 1970 yılında Royal Astronomical Society üyeliğine seçildi . Ne 1968 1975 UCLA Astronomi Bölümü Başkanı ve Amerikan Astronomi Derneği Eğitim Komitesi Başkanı hey. Ölümünün zamanda, ne o 1 Ocak 1984 etkili Astronomi Dergisi editörü olmak zorunda.

George Abell Gözlemevi Milton Keynes, İngiltere Açık Üniversitesi'nde olduğu gibi Abell 3449 asteroit, onuruna adlandırılmıştır.